Naprapatbehandling


Naprapatbehandling

Första gången du kommer till mig på naprapatbehandling kommer jag att göra en grundlig undersökning av dina muskler och leder. Vi kommer även ha ett samtal kring dina besvär. Allt detta är för att jag på bästa skall kunde hjälpa dig! Min intension är att hitta den bakomliggande orsaken till din problematik/smärta och inte bara behandla dina symptom. Jag ser och tror på kroppen som en helhet!

Det kan t ex betyda att orsaken till din smärta i armbågen inte alls betyder att det är något fel på själva armbågen, men att det är något som stör som gör att den inte fungerar optimalt. 

När jag sedan har hittat vad jag tycker är orsaken till smärtan kommer jag jobba med väletablerade behandlingsmetoder som t ex justering av leder (manipulation/mobilisering), triggerpunktsbehandling, massage, stretching, dry needling (med akupunkturnålar), hållning/ergonomianalys eller träningstips/analys för att hjälpa dig att bli av med din smärtproblematik. 

Typiska besvär du kan få hjälp med hos mig är nackspärr, huvudvärk/migrän, tennisarmbåge/musarm, golfarmbåge, nack-, skulder-, axel-, ländrygg-, ischias-, höft-, knä-, hälsena-, fot- och käkledsbesvär. 

Som naprapat innehar jag en legitimation som betyder att jag är godkänt av Socialstyrelsen och innehar en ansvarsförsäkring samt patientförsakring som skyddar patienten. Man är även skyldig att ständigt uppdatera sig om lager, förordningar, forskning och nya rön inom hälsosjukvården samt naprapatin.
Kravet för att erhålla en legitimation är godkänt 4-årig utbildning vid Naprapathögskolan i Stockholm samt tjänstgöring i form av ett års hetidstjänstgöring inom svensk hälso- och sjukvård.

Läs mer på Svenska Naprapatförbundets hemsida: https://naprapater.se/
Om du undrar över ifall jag kan hjälpa dig med just ditt besvär, ring eller maila för en bedömning.
 

Vanliga besvär som naprapaten kan hjälpa till med

Klicka på figuren för att se vanliga besvär

Huvud Nacke Axlar Armbåge Ryggen Armbåge

Huvud

Spänningshuvudvärk , Migrän

Nacke

"Nackspärr", stelhet i nacke och axlar, "kontor/ ipad/ telefonnacke"

Axlar

Inskränkningar i rörelser i axlarna, inklemningar/ impingement i axlar

Armbåge

Tennis/golfarmbåge

Ryggen

"Ryggskott"/ akut lumbago, langvarig smärta i ryggen / lumbago,

inskränkningar i ryggraden

Armbåge

Tennis/golfarmbåge